top of page

Wat is NBI®?

Iedereen kent Coby. Zij heeft een voorkeur voor details, voor grondige analyse en een stap voor stap aanpak en dus past haar gekozen beroep, boekhouding, goed bij haar. Zij oefent haar beroep fluitend uit. Haar collega, Mark, heeft juist een voorkeur voor het grote geheel, flexibiliteit en mogelijkheden. Hij heeft een hekel aan details en de stap voor stap aanpak en dus kost boekhouding hem energie, ook al doet hij zijn werk goed.

De verschillen tussen Coby en Mark zijn het topje van de ijsberg want er zijn veel meer verschillen tussen mensen. Anderen zijn bijvoorbeeld vooral mensgericht of juist het liefst zakelijk en to the point. Er zijn verschillende redenen waarom mensen verschillend zijn en een van de grootste redenen is verschillen tussen hun breinvoorkeuren.

NBI® - Kobus.png

De wereldwijd toegepaste methode die uw breinvoorkeuren in beeld brengen is Neethling Brain Instruments (NBI®). De methode is ontwikkeld door de naam- gever, Dr. Kobus Neethling. 

NBI® is een gevalideerde methode. Het is gebaseerd op het onderscheid tussen verschillende clusters van breinprocessen. De dominantie van die verschillende breinprocessen is bij elk mens anders. Dat leidt tot verschillen breinprofielen.

De methode bestaat uit verschillende online vragenlijsten, die iemands breinprofiel bepalen in vier kwadranten en acht dimensies.

Voorbeeld van een NBI® breinprofiel:

8 dim profiel.png

Wat kan ik met een NBI® breinprofiel?
Het breinprofiel geeft aan op welke wijze iemand het liefst communiceert, overlegt, relaties aangaat, leiding geeft, besluiten neemt, oplossingen vindt, leert, onderwijst, traint, het ouderschap of de toekomst vormgeeft. Ook brengt het breinprofiel in kaart of een bepaald(e) carrière, bedrijf en zelfs levenspartner aansluiten bij iemands breinvoorkeuren. Bovendien zijn er vragenlijsten voorhanden voor iedere levensloopfase en ontwikkelingsfase in iemands leven.


Wat zijn de voordelen van NBI®?

  • Het is een van de leidende instrumenten in de wereld;

  • U krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie;

  • Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch toepasbaar;

  • Het geeft een gebruiksvriendelijke rapportage met niet alleen 4 kwadranten maar ook 8 dimensies. De combinatie daarvan maakt elk breinprofiel uniek;

  • Het is laagdrempelig omdat het betaalbaar is.

Hoe is NBI® te gebruiken?
NBI® is een professioneel instrument en geen pub-quiz of self-assessment tool, dus wordt het alleen toegepast door gekwalificeerde licentiehouders. Het agentschap heeft sinds 2009 meer dan 60 licentiehouders opgeleid in Nederland en zij passen de methode toe op verschillende gebieden zoals Communicatie, Coaching, Training, Onderwijs- en leerstijl, Loopbaankeuze en Loopbaanontwikkeling, Duurzame inzetbaarheid, Leiderschap, Werving en Selectie / Recruitment, Teambuilding, enzovoorts.

Brochure 'Wat is NBI®?'

Download de VOLLEDIGE brochure, 'Wat is NBI® en wat kan ik met NBI®?'. Een uitgebreide beschrijving van NBI® toepassingen vindt u in de brochure. Vul hieronder uw naam en email adres in en u ziet onmiddellijk een link waarmee u de pdf brochure kunt downloaden.

Ik wil de pdf brochure 'wat is NBI®?' downloaden

Privacy gegarandeerd

We zullen uw email adres niet met anderen delen of voor een ander doel gebruiken dan het beantwoorden van uw eventuele bericht. Voor onze privacyverklaring: open de map NBI® Zakelijk hieronder. In die map staan ook onze Algemene voorwaarden.

Ben je nog geen 16 jaar?
Sommige van onze producten zijn geschikt voor studie- en loopbaanadvies, ook voor mensen onder 16 jaar. Maar wij communiceren niet direct met minderjarigen zonder betrokkenheid van hun ouders of voogd.

bottom of page