top of page
loopbaanNBI.png

Het jaar begon heel goed: werkloosheid bijzonder laag, werkgelegenheid alleen maar groeiend. Na half maart is alles anders. De werkloosheid stijgt snel, loopbaanadviseurs draaien overuren. Het gratis loopbaanadviestraject van de overheid zat al binnen een maand vol: 22.000 mensen schreven zich meteen in, waardoor de hiervoor gereserveerde € 14 miljoen meteen op was.

 

Welk advies zullen de 22.000 mensen krijgen? Gebruikelijk is om te kijken naar hun competenties en vooropleiding en dan te kijken welke baan daar het beste bij past. Maar een groot deel van de banen die er nu zijn waren er vijf jaar geleden nog niet. Ook in de toekomst zullen banen voortdurend verdwijnen en nieuwe opkomen. Is het niet beter om te kijken naar welke werkomgeving en werkzaamheden bij werkzoekenden passen?

Dia2.png

Naast competenties en vooropleiding adviseren onze loopbaanadviseurs om rekening te houden met de breinvoorkeuren van een werkzoekende. En die te matchen met werkzaamheden en werkomgeving.

Bijvoorbeeld: verschillende breinvoorkeuren zijn in lijn met verschillende werkzaamheden zoals nauwkeurig werken, creativiteit, een op een met mensen omgaan, of juist met veel mensen tegelijk, liever alleen werken, werkzaamheden waar details belangrijk zijn of juist werkzaamheden waar het gaat om het grote plaatje, enzovoorts. Hetzelfde geldt voor breinvoorkeuren en werkomgevingen. Bijvoorbeeld: formele of juist informele, chaotische of juist behoudende of strakke omgevingen. De meest geschikte baan voor een individu is een baan waar de meerderheid van de werkzaamheden en de werkomgeving in lijn zijn met het profiel van zijn of haar breinvoorkeuren.

 

Een NBI® loopbaanspecialist biedt advies dat altijd relevant zal blijven, ongeacht het veranderen van de inhoud van banen.

 

We nodigen u uit om een NBI® loopbaanspecialist te worden die met behulp van NBI® kan bepalen wat de breinvoorkeuren van een persoon zijn. Zodat u een (nog) beter advies kunt geven over welke werkzaamheden en werkomgeving bij die persoon passen.

Wat is NBI®?

Neethling Brain Instruments NBI® is een gevalideerde methode om uw breinvoorkeuren in kaart te brengen. Het is gebaseerd op het onderscheid tussen verschillende clusters van breinprocessen.

 

De internationale methode NBI® heeft een aantal online vragenlijsten. De vragenlijsten zijn voor verschillende toepassingen zoals loopbaanadvies en leiderschap en voor verschillende doelgroepen zoals jongeren en volwassenen. NBI® is geen self-assessment tool en wordt dus alleen toegepast door gecertificeerde licentiehouders. 

NBI watermark white.jpg

Hoe word ik een NBI® loopbaanadviseur?

Ik ben al een coach of loopbaanadviseur

Face2face 3-daagse NBI® licentie-opleiding of virtuele NBI® licentie-opleiding

Meer 

 

Ik ben geen coach of loopbaanadviseur?

Face2face 3-daagse licentie-opleiding of online licentie-opleiding

1-daagse praktijkgerichte NBI® loopbaanadviseur opleiding (Kan Face2face of online)

Meer 

Waarom NBI®?

  • Het is een van de leidende instrumenten ter wereld;

  • U krijgt snel inzicht in oorzaken van vastlopende communicatie;

  • NBI® is ook goed te gebruiken voor effectiever leiderschap, coaching, loopbaankeuze en -ontwikkeling, teambuilding;

  • Er zijn ook NBI® vragenlijsten voor leiderschapsstijl, leerstijl, ouderschapsstijl en dieetgewoonten;

  • NBI® heeft vragenlijsten voor kinderen van 10-14 jaar, goed te gebruiken voor bijvoorbeeld vakkenpakketkeuze en voor studenten (15-19 jaar), goed te gebruiken voor studiekeuze;

  • Het is gemakkelijk te begrijpen, herkenbaar en direct praktisch toepasbaar;

  • Een profiel met niet alleen 4 kwadranten maar ook 8 dimensies;

  • Het is betaalbaar.

bottom of page