top of page

Introductie NBI® voor opleiders

Wat leer ik?

Op deze introductie NBI® leer je wat de betekenis kan zijn van breinvoorkeuren voor het met (nog) meer succes geven van trainingen. Jouw eigen breinvoorkeuren bepalen voor een groot deel de manier waarop je van nature communiceert en het liefst training geeft. Maar de cursisten hebben mogelijk een andere combinatie van breinvoorkeuren dan jijzelf.

 

Wat zijn breinvoorkeuren?

Er zijn mensen die gek zijn op procedures en regels. Zij hebben het meeste baat bij een stapsgewijze, gestructureerde en gedetailleerde inhoud. Anderen zweren bij een mensgerichte aanpak, zij kunnen de training beter volgen als er een aangename, betrokken sfeer is. Er zijn ook mensen die graag filosoferen over de toekomst. Zij horen graag over bijzondere praktijkvoorbeelden en zullen snel tevreden zijn als ze het globale plaatje kennen zonder al te veel details. Weer anderen willen vooral resultaten, voor hen moet de training beknopt, helder en duidelijk zijn.

 

De breinvoorkeuren bepalen mede de leerstijl van de cursisten. Je hebt als opleider dus meer succes als je er rekening mee houdt dat er mensen zijn met verschillende breinvoorkeuren en leerstijlen.

 

Inhoud van de workshop

In deze workshop leer je wat breinvoorkeuren zijn, hoe je ze bij jezelf en bij anderen kunt herkennen. En hoe breinvoorkeuren een rol kunnen spelen bij teambuilding en het verdelen van taken in een team of commissie, bij het overleg in een team of met een leidinggevende en bij communicatie in de organisatie. Je leert hoe breinvoorkeuren jouw trainingsstijl en de leerstijl van de cursisten beïnvloedt en hoe breinvoorkeuren je kunnen helpen bij het (nog beter) voorbereiden en uitvoeren van een training of opleiding. Tot slot presenteren wij wat je als opleider moet doen om met NBI® te kunnen werken.

Eerstvolgende introductie-bijeenkomsten:

Introductie inclusief NBI® vragenlijst opleider/trainer

Je vult vooraf een vragenlijst NBI® Leraar/trainer in en ontvangt tijdens de workshop een rapportage en toelichting op jouw breinvoorkeuren-profiel. Jouw investering: € 195,- per persoon. OR-trainers ontvangen 2 PE-punten Scoor-RMZO

Datum wordt vastgesteld in overleg met de deelnemers.

bottom of page